SUSRET UČENIČKIH ZADRUGA ISTARSKE I PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Tekst: Snježana Sveticki
Fotografije: Ljiljana Beljan

Unatoč kišnome vremenu, u OŠ Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori, došlo je više od 80 sudionika susreta mladih zadrugara i njihovih voditelja iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Susret je protekao u ugodnom druženju, kreativnim radionicama i predavanjima . Sve goste srdačno su dočekale i pozdravile ravnateljica Nataša Možgon Kauzlarić, voditeljica UZ „Brezice“ Snježana Sveticki, tajnica HUUZ-a Blanka Hotvat i voditeljica Podružnice HUUZ-a Primorsko-goranske županije Silvana Šebalj-Mačkić.
Ravnogorske vunarice predstavile su svoje proizvode izvrsnom modnom revijom koju su nosile mlađe učenice. Kroz projekt međugeneracijske suradnje i učeničke zadruge u Ravnoj Gori te proizvodima koji su nastali, provela nas je učiteljica Gordana Podobnik.
Sudionici su mogli prisustvovati radionicama:

  • QR kod – novo “ruho” deklaracije proizvoda , voditeljica Josipa Andrušić, prof.iz OŠ Milana Šorga Oprtalj, UZ Istarski Vrhi
  • Izrada posuda u tehnici papir-cement pozitivom, voditelj Hari Vidović, prof. CZOO Rijeka, UZ Učkarić
  • Istraživački radovi – predavanje i radionica, voditeljica Sanja Janeš , prof., OŠ „ Petar Zrinski“ Čabar, UZ „ Mrav“.

Nakon zajedničkog ručka održan je sastanak Podružnice HUUZ-a PGŽ radi osvrta na dosadašnji rad i dogovora za Županijsku smotru 2017.
Druženje je nastavljeno šetnjom poučnom stazom „ Plodovi gorja“, a prije rastanka svi sudionici su se pozdravili zajedničkim fotografiranjem.

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.