Škole za Afriku

Piše: Ivona Kalčić
Fotografije: Monika Bajt Stepić

U Domu kulture organizirana je prodajna izložba radova učenika od 1. do 8. razreda i PŠ Stara Sušica. Prodajom radova prikupljana su sredstva za projekt Škole za Afriku. Škole za Afriku zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade „Nelson Mandela“ i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava, pokrenuta 2005. god. u Cape Townu. Cilj je prikupljanje pomoći za najugroženije zemlje Afrike. Zahvaljujući tom projektu više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu te time ostvariti sigurniju budućnost. Tijekom prosinca 2016. godine razrednici i učiteljica vjeronauka Ana Majnarić Radošević te pedagoginja škole Monika Bajt Stepić organizirali su radionice za sve učenike škole na kojima su izrađivali božićne čestitke i ukrase.
U 1. razredu u navedeni se projekt uključila učiteljica Gordana Podobnik koja je s učenicima izrađivala čestitke te ukrase u obliku jabučica. U 2. razredu s učiteljicom Snježanom Sveticki učenici su radili čestitke. Učenici 3. razreda izradili su ukrase i čestitke. S njima je radila učiteljica Jadranka Pintar. Ona je u realizaciju projekta uključila i članove Učeničke zadruge – sekcije Pčelice. Izrađivali su narukvice čijom su prodajom prikupili sredstva u iznosu od 110,00 kn. Učiteljica 4. razreda Nataša Lakotić s učenicima je izrađivala čestitke. Učiteljica PŠ Stara Sušica Romea Podobnik i učenici izradili su mnoštvo ukrasa. Učenici 5. – 8. razreda, uključujući i grupu Mali anđeli izradili su brojne drvene ukrase i čestitke.
Društvo Naša djeca Ravna Gora također se uključilo u projekt Škole za Afriku i iz sredstava dobrovoljnog priloga doniralo iznos od 100,00 kn.
Za projekt Škole za Afriku prikupili smo sredstva u ukupnom iznosu od 1018,00 kn. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos!

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.