PROSINAC U NAŠOJ ŠKOLI

Tekst: Anamarija Podobnik
Fotografije: Filip Mufić, Žaklina Majetić Mufić, prof.

         U prosincu u našoj školi ima puno događanja. Od samog početka mjeseca, učenici, novinari i knjižničari, izrađivali su čestitke i uspjeli su izraditi preko šezdeset čestitki koje će se poslati da bi se čestitao Božić i 2018. godina svim prijateljima škole.   

Razveselio nas je i Sveti Nikola i neizostavni Krampus. Sveti Nikola je prvo posjetio vrtićance. Krampus nije ušo jer ga se maleni jako boje. Svakom vrtićarcu uručio je poklon i tanku šibu da ih podsjeti da moraju biti dobri i iduće godine. Sveti Nikola i Krampus nakon toga su skup posjetili sve razrede i razveselili učenike. Svi smo bili uzbuđeni i iščekivali smo njihov dolazak. Nadamo se da će nam doći i sljedeće godine. 

Nekoliko dana nakon što se nas Sveti Nikola i Krampus posjetili, učenici petih razreda s učiteljicom Anom Majnarić Radošević okitili su bor u holu Škole. Ukrase su sami učenici izradili. Među ukrasima su bili cvjetovi od kartona i anđelići koje su izradili s učiteljicom Romanom Mance. Zahvaljujući njima sada u holu imamo lijepo drvce. 

U sklopu projekta „Škole za Afriku“ naši su učenici tijekom cijeloga prosinca izrađivali božićne ukrase kako bi njihovom prodajom pomogli djeci u Africi. Radili su ukrase poput bora od papira, ukrasa za bor u obliku srca, anđelića i kapica uz pomoć Monike Bajt Stepić, Nine Gecan i Ivane Ćurić, a nastavnica Hankija Salihović Musić pomogla im je ispeći slasne kolačiće. Proizvodi učenika izloženi su na priredbi koju je organiziralo Društvo „Naša djeca“ Ravna Gora – Djed Mraz dolazi u Ravnu Goru koja je održana 16. prosinca 2017. godine. Učenici su uspjeli skoro sve prodati. Hvala svima koji su pomogli nama i djeci u Africi!

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.