Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Tekst: Laura Šimunović
Fotografije: fotografije studija Delmas

Dana 10. studenog 2016. školu je posjetila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je svoj ured premjestila na tjedan dana u Gorski kotar. U sklopu obilaska Gorskog kotara predsjednica je obišla sva gorskokotarska mjesta kako bi se upoznala sa situacijom i životnim uvjetima u kojima žive Gorani.

Posebno smo bili ponosni kada nam je rečeno da će predsjednica posjetiti i našu školu. U Ravnoj Gori obišla je tvornicu drvne industrije Ravnu i Calligaris u kojima je zaposlena većina Ravnogoraca.

U novoj sportskoj dvorani dočekali su je svi učenici, učitelji i djelatnici škole, najmlađi vrtićanci, te nekolicina Ravnogoraca. Uz kratak, prigodni program, koji su pripremili učenici i njihovi mentori, poželjeli smo toplu dobrodošlicu našoj predsjednici. Dječji zbor Brezice otpjevao je državnu himnu te pjesme Branimir Marković i Eko eko. Scenska družina izvela je 1. čin scenske igre Škola je škola na ravnogorskom idiomu s povijesnim prikazom školstva prije 200-tinjak godina u Ravnoj Gori.

Nakon kraćega govor predsjednice i ravnateljice škole Nataše Možgon Kauzlarić, predsjednici smo uručili prigodne darove, radove naše učeničke zadruge i knjigu Zavičaju autorice učiteljice Gordane Podobnik.

Nakon službenog dijela programa, predsjednica je odvojila još vremena da bi se slikala i porazgovarala s prisutnima.

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.