Uvodna riječ ravnateljice Nataše Možgon Kauzlarić

14963675_1523412211006104_627387633_o

Dragi čitatelji učeničkog lista Kej,

nismo mogli ni zamisliti da će nam se škola potpuno promijeniti u zadnjih godinu dana. Prošle školske i kalendarske godine, u ožujku 2020. prešli smo iz prave škole u online školu i nastavu pomoću digitalne platforme Teams. U svibnju 2020. učenici razredne nastave su se vratili u školu, a učenici predmetne nastave i dalje ostali na online nastavi do kraja školske godine.

Početak nove školske godine 2020. /21. dočekao nas je u školi, kao i cijelo prvo polugodište za učenike razredne nastave. Učenici predmetne nastave su dio prosinca i siječnja odradili online, a svima su zimski praznici trajali tjedan dana duže od planiranog.

Naši učitelji i stručni suradnici prihvatili su izazov online nastave i odlično se snašli u novom izazovu što nije začuđujuće jer su kreativni i uvijek pronalaze nova rješenja. Većina učenika se također odlično snašla u novoj vrsti nastave. Svi su ipak s nestrpljenjem očekivali ponovni dolazak u školu.

Prava nastave, uživo je nemjerljiva sa svakom drugom nastavom i zato su se svi veselili povratku u školu pa makar i u drugačijim uvjetima. Učenici su u svojim tzv. balončićima, uvijek u istoj učionici, po hodnicima nose maske, nema više zvona, razredna nastava ima svoj raspored rada i odmora, a predmetna svoj. Snašli smo se i dalje pronalazimo ljepotu školovanja i uživanja u zajedničkim trenucima koje učenici dijele međusobno unutar razreda.

Tema ovog broja jest Glazba, a glazba je odmor i ljepota za dušu. Glazba nas liječi i vjerujem da će nam pomoći i u borbi s epidemijom virusa covid 19.Glazba je i radost življenja i stvaranja i upravo to smo željeli prenijeti našim čitateljima.

Čovjek je prilagodljivo biće te smo se i mi prilagodili novim uvjetima pa vjerujemo da ćete i kroz ovaj broj našeg učeničkog lista Kej spoznati i osjetiti ljepotu življenja i stvaranja koju smo i mi osjetili stvarajući ovaj list za vas.

Iskreno vjerujem u bolje sutra, vjerujem da će nam se stara škola opet vratiti i da ćemo uživo uživati u svemu što nam škola i život pružaju.

Neka vas vodi moto naše škole „Kad si sretan i sunce za tobom žuri“. Uživajte u svakom novom danu, veselite mu se i uživajte čitajući naš Kej.

 

Ravnateljica škole:

mr.sc. Nataša Možgon Kauzlarić