Kvarnerić

Pišu: Patricija Tepšić i Ivona Kalčić
Fotografije: Sandra Krnić (Udruga Melodije Kvarnera)

Pjesmom Školsko letu ostvarili smo veliki uspjeh na 15., jubilarnom, nažalost i posljednjem, dječjem festivalu Kvarneriću

Pripreme za Kvarnerić trajale su cijelu godinu, ali nitko ne žali uloženog truda, vremena i energije jer se svaka minuta priprema na pozornici vratila dvostruko. Publika je ogromnim pljeskom pratila sve izvođače.

Prva se večer održala 7.listopada u HKD-u na Sušaku, a druga finalna večer 8. listopada u našem Domu kulture u Ravnoj Gori. Organizatori su odlučili Kvarnerić završiti kod nas iz tog razloga jer je naša škola jedina sudjelovala na festivalu svih petnaest godina. Na to smo iznimno ponosni. U prepunoj dvorani publika je mogla uživati puna tri sata u pjesmi, dječjem stvaralaštvu, natjecateljskom duhu.

Naša se škola predstavila spomenutom pjesmom Školsko letu sa solistima Valneom Šporer 5.r. i Filipom Mufićem 4.r. Učenice 6.r. za pjesmu su pripremile posebnu koreografiju, a učenici od 5. do 8. raz. pod vodstvom učiteljice Ane Majnarić Radošević izradili su drvo za scenski prikaz pjesme. Glazba za pjesmu nastala je u Glazbenoj radionici pod vodstvom učiteljice Žakline Majetić Mufić na tekst koji je s učenicima smislila učiteljica Ana Majnarić Radošević. Pjesma je pokupila ovacije publike i u kategoriji do 11 godina osvojila sljedeće nagrade:

1. nagradu za NAJLJEPŠU GORANSKU PJESMU (dodjeljuje Radio Gorski kotar)
2. nagradu za NAJLJEPŠI SCENSKI PRIKAZ (dodjeljuje Gradsko kazalište lutaka Rijeka)
3. nagradu za NAJSIMPATIČNIJU PJESMU DO 11 GODINA (dodjeljuje Općina Fužine)
4. NAGRADU PUBLIKE RAVNE GORE – 1.mjesto u kategoriji do 11 godina (dodjeljuje Općina Ravna Gora)
5. UKUPNU NAGRADU PUBLIKE (zbrojeni glasovi publike Ravne Gore i Rijeke) – 2. mjesto u kategoriji do 11 godina (dodjeljuje Udruga Melodije Kvarnera)

Sve pjesme pratili su dječji zborovi Ivančice iz Fužina i naše Brezice. Skladnim pokretima, lijepim pjevanjem i zanimljivim koreografijama zborovi su zaslužili svaku pohvalu.

Tužni smo što Kvarnerića više neće biti jer taj festival iza sebe ostavlja veliko bogatstvo kulturne baštine županije, mnoga prijateljstva, nezaboravne trenutke. Zahvaljujući njemu otkriveni su brojni mladi talenti koji su svoju budućnost utkali na pozornici tog malog-velikog festivala!

Hvala Kvarneriću na svim lijepim godinama, pjesmama i velikom prijateljstvu!

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.