Krumpir na Staroj Sušici

Sadnja krumpira:

Sadnja krumpira dogodila se u mjesecu svibnju 2018.godine na Staroj Sušici u Centru za ruralni razvoj i poljoprivredu. U sadnji krumpira sudjelovali su 3.i 7. razred. Svatko je radio svoj posao. Sedmi razred je dobio malo teže zadatke kao što je nošenje krumpira, dok su trećaši imali lakši, a to je sadnja krumpira. Koristili smo razmaknicu kako bi krumpir imao pravilan razmak. Kada je posao završio, svi smo se počastili. Pojeli smo sendviče i popili sokove.

Vađenje krumpira:

Vađenje krumpira održalo se u rujnu 2018.godine na Staroj Sušici. Krumpir smo vadili na kombajnu kojeg je vukao traktor. Podijelili smo se u tri grupe. Prva grupa radila je na kombajnu, druga grupa je sakupljala krumpir, a treća se odmarala. Sve grupe su se izmjenivale u krug dok nismo sakupili sav krumpir. I tako red po red dok nismo završili s poslom.

Sortiranje krumpira:

Na kraju naše pustolovine, u mjesecu studenom, morali smo ga sortirati. Boravili smo u Kupjaku, u Vrtnom centru. Tamo nas je dočekao ravnatelj Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu gospodin Dalibor Šoštarić. Bilo je mnogo posla. S rukavicama ili bez, bacili smo se na posao. Svatko je stao s jedne strane sortirača koji je vukao krumpir prem vrećama. Naravno, bile su dvije grupe. Odbacivali smo sitan, zeleni i oštećeni krumpir u posebne kante. Lana Maljevac je stajala na kraju i stavljala vreće u koje je padao debeli krumpir. Jedan radnik Mario Troha vagao je vreće krumpira. Sortiranje krumpira završili smo koncertom bubnjeva. Sav krumpir dobila je naša škola. Naravno, i mi smo dobili krumpira za ponijeti svojim kućama. I tako je naša pustolovina s krumpirom završila!

 Jana Vančina, 3.razred

 

 

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.