Intervju s Gabrijelom

Fotografija: Paula Pleše Svetličić, 7.r.

Intervju realizirali: Filip Mufić 6.r., Alen Liker 6.r.,,Ptrick Štiglić 6.r.,Leon Bolf 6.r.,Rozmari Perlić 7.r.

Naši školski novinari su u četvrtak, 11. listopada ove godine na Danu škole koji se proslavio uz igre Lino višebojac, intervjuiralii bivšu učenicu škole, reprezentativku i olimpijku Gabrijelu Skender

Alen: Bok Gabrijela, ti si nama ovdje svima vrlo poznata po svojim uspjesima i pohvalama ali ipak ćemo te pitati nekoliko pitanja. Za početak, koja je tvoja omiljena nagrada ili priznanje koje si osvojila?

Gabrijela: Moja omiljena nagrada je to što sam već 4,5 godina najbolja skijašica u Primorsko-goranskoj županiji i to što sam otišla na Olimpijske igre, to mi je isto s jedne strane nagrada.

Alen: Svi znamo da je tebi tata uč. Zoran Skender koji je također i trener u tvojem klubu, a brat Marko Skender koji također ostvaruje vrhunske rezultate, no da li tebe tvoj tata malo više štedi na treninzima?

Gabrijela: Ne, nego baš suprotno. Mi uvijek moramo raditi malo više zato što tata zna koliko nam treba i vidi na nama da možemo još, da ne smijemo stati nego da moramo dati još više od sebe.

Alen: Gabrijela, koji trenutak pamtiš ili najviše voliš u svojoj skijaškoj karijeri?

Gabrijela: Definitivno Olimpijske igre mladih kad sam bila 12-a. To je bilo baš onako predivno… i kad sam nosila zastavu na Europskim olimpijskim igrama te naravno same Olimpijske igre.

Alen: Bila si na Zimskim olimpijskim igrama ove godine u Pyeongchangu, što ti se najviše svidjelo tamo?

Gabrijela: Najviše su mi se svidjeli ljudi koji su bili jako dobri, ljubazni i koji su nam sve pokazali i sve ponudili, a i upoznala sam mnogo dragih prijatelja.

Alen: Bila si na Olimpijadi s našim dragim Edijem Dadićem, čuli smo što mu se dogodilo, kako to komentiraš?

Gabrijela: Edi je bio išao, kao što se zna, prije Olimpijade na još neke utrke da otvori Marku mjesto ali eto, na žalost, ušla je neka druga osoba i radi toga je bio dosta umoran i iscrpljen. Dakle, umor od svih tih utrka i onda još put pa zatim nastup na Olimpijskim igrama… unatoč svemu tome rezultat koji je postigao je odličan.

Alen: Čime se baviš kada ne treniraš? Kako provodiš slobodno vrijeme?

Gabrijela: Pa obično je moje slobodno vrijeme od treninga bila škola, a sad kad sam završila školu idem na faks, a ako nije faks onda gledam filmove ili se družim s nekime.

Alen: Koju vrstu glazbe slušaš?

Gabrijela: Slušam sve osim cajki.

Alen: Koja ti je omiljena knjiga?

Gabrijela: Ajoj… nemam pojma.

Alen: Koji ti je bio najdraži predmet u školi?

Gabrijela: Najdraži predmeti su mi bili tjelesni i engleski.

Alen: Što bi savjetovala mladim sportašima, mladima općenito?

Gabrijela: Savjetovala bih im da kad god je teško ne treba nikad stati i treba se truditi. Ponekad je baš jako teško i kad ti se neda moraš se natjerati… izaći van iz kuće i trenirati.

Alen: Hvala ti, Gabrijela, na ovom intervjuu i nadamo se da ćeš opet posjetiti našu školu?

Gabrijela: naravno.

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.