Intervju s Edijem Dadićem

Tekst: Ines Salopek, 8. razred
Fotografije: Edi Dadić, 8. razred

Ines: Možete li nam se ukratko predstaviti?
Edi: Zovem se Edi Dadić, imam 24 godine i bavim se skijaškim trčanjem od svoje 6 godine. Živim u Ravnoj Gori. Završio sam srednju Ekonomsku školu u Delnicama i obrazovao se na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Ines: Rekli ste da se bavite skijaškim trčanjem. Kako biste objasnili taj sport nekome tko se njime nikada nije bavio?
Edi: Skijaško trčanje vrlo je zahtjevan sport za nekoga tko si zaista postavi cilj u njemu. Zahtijeva puno vremena i truda da bi se postigli neki željeni rezultati, ali ništa od toga nije problem kada to odrađuješ sa voljom i srcem.

Ines: Laici često govore kako su treninzi skijaškoga trčanja iznimno teški. Biste li se složili s tim i kako biste ih Vi opisali?
Edi: Pa ovisi o programu treninga kroz tjedan i o nadolazećim utrkama, ali da mogu se složiti sa time da su treninzi iznimno teški i zahtijevaju mnogo truda i snage.

Ines: Ukratko nam opišite svoju sportsku karijeru.
Edi: Kao što sam rekao, skijaškim trčanjem počeo sam se baviti kada sam imao šest godina. Sudjelovao sam u brojnim utrkama, a među svojim najvećim uspjesima izdvojio bih sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u ruskom Sochiju te ove godine u Pyeongchangu u Južnoj Koreji. To iskustvo bilo mi je ostvarenje cilja koji sam postavio još u mladim danima.

Ines: Već se jako dugo bavite sportom. Čega ste se morali odreći na tom putu?
Edi: Na putu do ostvarenja cilja bilo je mnogo odricanja, uloženog truda, vremena, snage i volje. Teško je bilo uskladiti sve obaveze s treninzima i društvom. Nisam si mogao priuštiti noćne izlaske i druženja, ali imao sam volju i u potpunosti sam se posvetio skijanju. Naravno tu je bilo i ozljeda i bolesti koje su me sprječavale.

Ines: Što biste preporučili mladim sportašima koji teško usklađuju svoje školske obaveze i društveni život sa sportskim životom?
Edi: Ovim putem pozivam sve mlade, djecu pa čak i odrasle da se iskušaju u ovom sportu. Ja sam se počeo baviti skijanjem isključivo radi svoga zdravlja i društva, a dogurao sam dva puta do Olimpijskih igara.

Ines: Koji Vamje sljedeći cilj?
Edi: Usredotočit ću se na sljedeće Olimpijske igre i postizanje što boljih rezultata.

Ines: Hvala na pažnji i vremenu. Želimo Vam puno uspjeha u sportskoj karijeri i životu.
Edi: Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.