I naši vrtićanci putuju…

Piše: Manuela Valenčić
Fotografije: Snježana Janeš

Naši su vrtićanci 4. 11.2016. putovali u Rijeku u kino Cinestar gledati crtić „Tko se boji vuka još.“ Riječ je o ruskoj animiranoj komediji sinkroniziranoj na hrvatski jezik, o neobičnoj avanturi jednog vuka. U želji da pridobije ljubav vučice uzima krivi čarobni napitak, koji ga transformira u ovna! Film je primjeren mlađoj djeci nezahtjevnim dijalozima, jednostavnom radnjom i sporijim tempom, s minimalnim nasiljem. Naši najmlađi su bili vrlo oduševljeni s ovom kino projekcijom i uživali su u svakoj minuti prikazivanja.

Rijeku su vrtićanci posjetili i 5.12.2016. kako bi pogledali predstavu pod nazivom „Snježna bajka“ koja se prikazivala u HNK Ivana pl. Zajca. Najmlađi posjetitelji su u bajkovitom i čarobnom ambijentu kazališta doživjeli magičan svijet omiljenih crtanih filmova. Snježna bajka sastavljena je od poznatih bajki i crtića, a s poznatim likovima i pjesmama. Tako su mogli vidjeti Snjeguljicu i sedam patuljaka, Trnoružicu, čuti Tihu noć, Heigh Ho, Jalta, Jalta i brojne druge.

Vrtićanci u HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka

U čarobnom mjesecu prosincu vrtićanci su posjetili i Zagreb. 19.12.2016. posjetili su ledenu kuću Djeda Mraza. Prvi put iz Finske ledena kuća stigla je u Hrvatsku. Unutar kuće pravi je led, sve je od leda: zidovi, stolica Djeda Mraza, skulpture s temperaturom kao u domovini Djeda Mraza, čak -8! Našim najmlađima ovaj posjet bio je vrlo zanimljiv i atraktivan jer su mogli i osobno porazgovarati s Djedom Mrazom te s njim i slikati, ali i pogledati predstavu „Priča Djeda Mraza“ u kojoj je glavni glumac sam Djedica sa svoje dvije Bake. Vrtićanci su uživali u ovoj prekrasnoj čaroliji.

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.