230. obljetnica škole

Tekst: Antonija Beljan
Fotografije: Manuela Valenčić

U petak, 14. listopada 2016., naša škola proslavila je Dan škole, koji je ove godine bio posebno značajan jer škola obilježava 230. obljetnicu svog rada. Na ulazu u školu dvije učenice odjevene u narodne nošnje svim su gostima dijelile letke s informacijama o školi i sapune proizvedene u učeničkoj zadruzi „Brezice“. U prepunoj sportskoj dvorani u Ravnoj Gori uz pjesmu, scensku igru te dodjelu brojnih nagrada i zahvalnica predstavljena je naša škola i njezin rad. U scenskoj igri u tri čina pod nazivom „Škola je škola“ prikazali smo školu u prošlom i sadašnjem vremenu. Učenici su kroz pjesmu, glumu i svirku predstavili povijest škole od početaka do danas. Školski zbor Brezice otpjevao je pjesmu Zavičaju tebi koja je ujedno himna Primorsko-goranske županije, Eko, eko, himnu naše škole te pjesmu Školsko letu s kojom smo osvojili brojne nagrade na 15. Kvarneriću. Povodom Dana škole bio je organiziran i literarno-likovni natječaj s temom „Najljepši dan u školi“. Pristigli su brojni radovi, a za one najbolje dodijeljene su nagrade gdje posebno treba istaknuti našu učenicu 6. razreda, Patriciju Svetličić, koja je svoj uradak pročitala svim uzvanicima. Brojni uvaženi gosti, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, zamjenik načelnika Općine Ravna Gora Franjo Ružić, župnik Robert Riemann, ravnateljica škole Nataša Možgon Kauzlarić, učenici, učitelji, stručni suradnici, svi djelatnici škole, roditelji, a i svi ostali gosti uživali su u prigodnom programu koji su pripremili učenici naše škole sa svojim mentorima.
dsc00609
230. obljetnica škole bila je prigoda za obnovu prijateljstva s dvjema školama, a to su Osnovna škola Vodnjan i Osnovna škola Ledina iz Ljubljane. Ravnateljice su potpisivanjem povelja obnovile suradnju započetu davne 1986. godine. Razmjenom iskustava, međusobnom suradnjom i primjerima dobre prakse nastavljeno je višegodišnje pomaganje i prijateljstvo.
Priredbi je prethodila izložba Školski vremeplov na kojoj su brojni gosti s posebnom pažnjom razgledali stare fotografije, svjedodžbe te brojne predmete i ručne radove nastale od početaka školstva do danas.
dsc00661
Razmišljajući o ovoj našoj velikoj obljetnici pitali smo se, što je to što nas je sve ove godine vuklo i što nas vuče naprijed, … i dosjetili se! „Svako dijete zaslužuje imati uzor – odraslu osobu koja nikada neće odustati od njega, koja će ga neprestano poticati da dade sve od sebe i zbog koje će se potruditi da postane najbolje što može.

Ova naša dugogodišnja školska tradicija govori da smo dobri uzori i ponosni smo što smo dio ove škole.

Također pročitajte

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.