Uvodna riječ ravnateljice Nataše Možgon Kauzlarić

14963675_1523412211006104_627387633_oDočekali smo i prvi broj našeg e-časopisa Kej koji ima dugu tradiciju. Do sada je izlazio u tiskanom obliku, a onda nekoliko godina nije izlazio i sada smo odlučili pokrenuti nešto novo. Obzirom da se vremena osuvremenjuju, osuvremenili smo i naš časopis, a također i školu. U časopisu imamo što ponuditi jer je i bogatstvo naših događanja u školi mnogobrojna. Škola povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Kako?

Školske godine 2016./17. proslavit ćemo 230. obljetnicu škole i time se ponosimo jer smo jedna od najstarijih škola u Gorskom kotaru, a i šire, koja ima tako dugu tradiciju odgoja i obrazovanja mladih naraštaja. Škola smo koja u sklopu svoga rada ima i Podružnicu predškolskog odgoja i obrazovanja i po tome smo specifični. Također imamo i PŠ Stara Sušica u kojoj se nalazi Zavičajna zbirka. Njegujemo prošlost, živimo u sadašnjosti, mnogo radimo i kreativno stvaramo, ali planiramo i budućnost. Ulažemo u modernizaciju i poboljšanje uvjeta rada u školi, informatizaciju, postavili smo bežičnu mrežu u cijeloj školi, a također nam je i cilj uskladiti našu školu s novim zahtjevima vremena u cilju poboljšanja odgojno obrazovnog rada i života učenika i djelatnika.

Osim materijalnih uvjeta rada, velika se pažnja pridaje kvaliteti nastave i različtim oblicima kreativnog rada, a mnoštvo projekata u koje smo uključeni dokaz je sveobuhvatnosti i visoke razine odgojno obrazovnog rada. Dokaz navedenog su i mnogobrojna natjecanja od školskih do županijskih razina, pa i državnih gdje učenici naše škole postižu izvrsne rezultate.

Ekologija je naša budućnost i na tom planu ekološki djelujemo i trudimo se ekološki živjeti. Ponosni smo na obnovu statusa Eko škole i ponovno dobijanje zelene zastave koja nam je prvi put dodijeljena 2014. godine.

Vizija škole je jasna: Komunikacija i kultura svih sudionika odgojno obrazovnog procesa.

U školi vlada radna i kreativna atmosfera , a sve naše aktivnosti možete pročitati kroz e- časopis Kej.
I na kraju, zahvaljujem od srca knjižničarkama Manueli Valenčić i Žaklini Majetić Mufić koje su bile uporne da se časopis pokrene. Njih dvije zajedno će stvarati časopis uz pomoć svih učenika, učitelja, pedagoginje, odgajateljica i ostalih djelatnika Škole i Podružnice predškolskog odgoja i obrazovanja kojima zahvaljujem na uloženom trudu i radu s ciljem da škola i dalje ostvaruje svoju razinu kvalitete.

Nataša Možgon Kauzlarić