Uvodna riječ ravnateljice Nataše Možgon Kauzlarić

14963675_1523412211006104_627387633_o

 

Veseli me novi broj časopisa Kej u digitalnom obliku. Pratimo nove i suvremene trendove u društvu što se odražava i u školstvu. Ovaj naš novi broj časopisa Kej dokaz je navedenome.

Tema broja jest Čarolija, a upravo se čarolija riječi, glazbe, likovnosti, dramskog izraza, ekologije, sporta, veselja i radosti prijateljstva i učenja prožimaju u našoj školi kroz nastavu, izvannastavne aktivnosti, razne projekte i mnogobrojne aktivnosti koje škola nudi. Živimo i radimo u skladu s novim zahtjevima budućnosti kroz digitalizaciju, informatizaciju, robotiku.

Otvoreni smo za nove ideje svih sudionika odgojno obrazovnog procesa te ostvarujemo suradnju sa OŠ iz Vodnjana iz Istre, međunarodnu suradnju s OŠ Ledina iz Ljubljane, R Slovenije te OŠ Antuna Ukmarja iz Kopra kao i školama Gorskog kotara s kojima smo ove godine pokrenuli projekat Male škole zajedno. Volimo druženja, razmjenu novih ideja i spoznaja. Naši su učenici vrlo marljivi i kreativni i uglavnom se zalažu postići što bolje rezultate. Vode ih vrlo motivirane i stručne učiteljice, učitelji i stručni suradnici. Jedino zajedničkom sinergijom sviju nas možemo postići više i bolje.

Od ove školske godine uključeni smo u projekt Erasmus KA229 koji nas je povazao sa pet zemalja, a to su Španjolska, Litva, Poljska, Rumunjska i Turska. Uz učenike i učitelje koji sudjeluju u projektu povezuje nas i glazba. Naziv projekta je Music to all.

Pri školi djeluje i Podružnica predškolskog odgoja i obrazovanja koja je dio škole još ove školske godine, a već druge godine postat će samostalni dječji vrtić Snješko. Svih ovih godina lijepo smo se družili, rasli zajedno i veselili se zajedničkim aktivnostima, a kroz neki drugi oblik suradnje nastavit ćemo to i dalje. Vrtićancima, odgajateljicama i svi zaposlenicima budućeg vrtića želimo puno igre, veselja i radosti u novom prostoru našeg susjedstva.

U budućnosti želimo i dalje  njegovati zajedništvo, timski rad  i povezivati prošlost, sadašnjost i budućnost jer jedino spoznajama iz prošlosti možemo djelovati sada i raditi u cilju poboljšanja i praćenja svega što nam budućnost nudi.

Neka vas vodi moto naše škole „Kad si sretan i sunce za tobom žuri“. Budite sretni, veseli, uživajte u svakom novom danu i uživajte čitajući naš Kej.

Ravnateljica škole:

mr.sc. Nataša Možgon Kauzlarić