Riječ odgovorne urednice

Predstavljamo još jedan broj Keja! Časopisa s dugom tradicijom. Prvi broj tiskan je, točnije tipkan je na pisaćoj mašini, davne 1996. godine kada je informatizacija bila tek u povojima. Stranice su, a o čemu drugom nego o školskim svakodnevnim znimljivostima. Budući da smo vrlo aktivna škola, izvješćujemo i o izvanškolskim uspjesima učenika.
Časopis Kej dobro je poznat u našoj školi. Ime je dobio po upitnoj zamjenici kej specifičnoj za naš ravnogorski govor. Kej ima dugu tradiciju. Nažalost, nekoliko godina zbog financija i troškova tiskanja, nije izlazio. U tim su godinama trajno izgubljena neka sjećanja, otišla su s učenicima i učiteljima koji više ne rade u našoj školi. Zbog toga se ponovno pokretanje Keja dugo očekivalo. Tiskani ili online? Odluka je pala na online časopis jer u ovom modernom vremenu treba držati korak s mladim generacijama koje vole ekrane.

Tema ovogodišnjeg broja je Čarolija. Tako je predložila naša glavna urednica, Rozmari,  a mi smo ju jednoglasno prihvatili. Našu školsku čaroliju čine aktivnosti učenika na sportskim, glazbenim, likovnim i glazbenim područjima. Zimska čarolija je ona koju ove zime nismo imali- snijeg nije pao, a budući da su naši učenici navikli na njega, slikali smo ga i pisali o njemu. Da nas sljedeće godine ne zaboravi!

 Našim učenicima novinarima nije uvijek lako obaviti posao. Mala smo škola, ali prepuna događanja. Uz sve to, učenici naše škole aktivni su u glazbi, šahu, skijaškom trčanju… Nastojimo popratiti natjecanja, gostovanja,  obilježavamo važne datume tijekom godine. Sretni smo što su učenici u novinarskoj grupi vrijedni, suradljivi i voljni raditi i pisati za naš školski časopis Kej.

Tina Majnarić, knjižničarka